Rekonštrukcia nemocnice je už takmer ukončená

11.11.2011 Snina

Snina 10. novembra (TASR) - Rekonštrukcia sninskej nemocnice sa dostala v týchto dňoch do záverečnej fázy. Náklady na obnovu zdravotníckeho zariadenia, ktorého zriaďovateľom je mesto Snina, zafinancuje samospráva z vlastnej \"kasy\".
Hovorkyňa magistrátu Zuzana Krupa TASR informovala, že dodávateľ stavebných prác sa podieľal v uplynulých mesiacoch na výmene okien v celom objekte nemocnice a vonkajšie steny zdravotníckeho zariadenia pokryl novou izoláciou, ako i fasádou. V interiéri došlo k obnove priestorov kuchyne a práčovne. Potrebnou opravou prešli zároveň sociálne zariadenia na viacerých oddeleniach, ako i priestory detskej kuchynky.
K začiatku preberacieho konania za účasti zhotoviteľa stavby a zástupcov magistrátu došlo podľa hovorkyne v pondelok 7. novembra. \"Hlavné stavebné práce boli k tomuto dátumu ukončené, zostáva odstrániť zistené drobné nedorobky, demontovať lešenie na časti stavby a vypratať stavenisko,\" objasnila Krupa s tým, že rekonštrukciu zdravotníckeho zariadenia odštartovali vlani v októbri.
Ako ďalej uviedla, celkový rozpočtový náklad stavby podľa zmluvy o dielo predstavuje 476.568,84 eura, avšak dodávateľ stavby musel vykonať v uplynulých mesiacoch oproti pôvodným plánom aj práce navyše.
\"Celková cena doplňujúcich stavebných prác je v súčasnosti ešte predmetom rokovania,\" uzavrela hovorkyňa sninského magistrátu.
 

Vyberte región